donderdag 17 januari 2008

De stilte van de CEO

Er wordt veel geklaagd over het feit dat het nu zo lang stil blijft bij CE, en er is ook veel kritiek dat de nieuwe CEO, Peter Ventress niet wat vaker van zich heeft laten horen. Op zich is dit terechte kritiek. Goede en tijdige informatie is natuurlijk gewoon een normaal recht dat de eigenaren van een bedrijf hebben en wat het bestuur zou moeten respecteren.

Ik kan me echter ook wel voorstellen dat de heer Ventress niet helemaal happy is op dit moment, en zich wellicht afvraagt waar hij aan begonnen is. Eerst werd hij op12 April vorig jaar benoemd tot lid van de executive board, waarbij hij ter aanvulling van zijn arbeidscondities, ongetwijfeld in ruime mate van opties werd voorzien. Vervolgens kreeg hij plotseling vanaf 1 Oktober de ondankbare taak om als CEO er het beste van te gaan maken. We mogen aannemen dat deze promotie gepaard ging met een salarisverhoging en weer wat extra opties. Maar al deze opties zijn natuurlijk ver onder water inmiddels. In die zin is hij toch eigenlijk ook een beetje slachtoffer (?) net als diegenen die aandelen hebben gekocht van 10 Euro of meer per stuk, en hun vermogen in rap tempo hebben zien afnemen.

Ik vond het overigens wel een beetje zorgelijk te lezen dat de heer Ventress sinds 1991 geen positie langer dan 2 jaar heeft vervuld (nou ja, 1 dan) terwijl hij nu voor 4 jaar is aangesteld. Zou dat kunnen betekenen dat hij zo goed is dat hij dit klusje ook zo geklaard heeft, of dat inderdaad er binnen 2 jaar een andere eigenaar is? De tijd zal het leren.

Geen opmerkingen: